Richter Cirkusz – Magyarország egyik legnagyobb utazócirkusza

Cikket írta Adam. Létrehozva ebben a kategóriában Aktuális Hírek, Egyéb témák

Címke: ,

Foto: Reyals

Publikálva 2011 október 13 - Nincs Hozzászólás

A Cirkusz Története

A németországi brandenburgi kapunál felállított RICHTER CIRKUSZ- ról szóló első feljegyzések 1821 óta olvashatók. Cirkuszi generációs hagyományt teremtve, elismert szakmai tekintélyt és világsikereket vívtak ki az öt világrészt felölelő vendégszerepléseik során.

A híres RENZ CIRKUSZ igazgatójának leánya, CAROLA és a RICHTER CIRKUSZ családtagja, RICHTER JÓZSEF 1972-ben házasságot kötött. Az 1995. évi budapesti – Hősök terei premierrel létrehozzák és elindítják Richter József igazgató vezetésével a MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ utazó sátorcirkuszát.

A világ nagynevű cirkuszporondjain folyamatosan fellépnek családtagjaikkal. A cirkuszfamília elefánt és lovas akrobatikus egyedi produkciókat hozott létre, amik később világszámok lettek. A házasságból két fiú, Flórián és Jocika született, akik továbbviszik a tradíciót a cirkusz világában. Évről- évre járják modern technikával felszerelt cirkuszsátraikkal és világsztárok hagyományait felújítva az ország nagyvárosait.

Újabb nemzetközi turnék: sikeres erdélyi, horvátországi és máltai fellépése.

A 28. Monte- Carlói Cirkuszfesztiválon elnyerték az Ezüst Bohóc Nagydíjat, és különdíjakat is nyertek.
30 év után ezzel a második Ezüst Bohóc Díj került a család tulajdonába.

Forrás: magyarnemzeticirkusz.hu

Weboldalunk galériája a cirkuszt kiszolgáló kamionokról

Névjegy Adam

Tir-Portál.com Magyarország kamionos Hír- és Fényképgaléria portálja 2004 óta működő, szakmai, technikai érdekességekkel foglalkozó vertikális szakportál. Célunk a szakszerű, ismeretterjesztő, naprakész kamionos információk és fényképek tartalomszolgáltatása.

Böngésszen az archivált cikkeim között Adam